hurriyet

26 Şubat 2013 Salı

peynirli atıştırmalık ekmekler

PEYNİRLİ YUMURTALI  ATIŞTIRMALIK EKMEKLER

 Rahmetli anneciğimin bize okul dönüşü , kahvaltılık , akşamları çayın yanına ,acil misafir ikramı
  olarak hazırladığı atıştırmalık ekmekleri  sizlerle paylaşmak istedim.
  Çokta pratik en fazla 10 dk da hazırlayıp sunabileceğiniz bir tarif...
  Ben bir gün öncesinden aldığım baget ekmekleri kullandım hem bayat ekmeklerde değerlenmiş
 oluyor hemde ekmekler taze ekmek gibi oluyor.
  Rondoda  1 yumurta , teneke tulum peyniri 150 - 200 gr kadar (arzu ettiğiniz kadar), biraz tereyağ
  maydanoz hepsini birden öğütüyoruz .İyice hamur gibi oluncaya kadar. Ekmekleri dilimleyip
  üzerine bolca sürerek fırının ızgarasında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sonrada afiyetle yiyiyoruz...
 

5 yorum:

  1. Merhaba,
    Bloğunuz hayırlı olsun. ellerinize sağlık. Sevgilerimle,
    *** Bende beklerim ...***

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim.Davetinizi kıramam .Sizi ziyaret edeceğim.Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Dilek hanımcım,
    Bloğunuz hayırlı uğurlu olsun. Hemen izlemeye aldım sizi :)))
    Atıştırmalıklara bayıldım. Ellerinize sağlık. Bana da beklerim,
    Sevgiler...
    http://fatoscatadlar.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Aynen adaşım, bende bunları her yapışımda anneciği hatırlarım.Ve benim oğlanlarda bayılır,eline sağlık.

    YanıtlaSil

Sayfalar