hurriyet

7 Şubat 2013 Perşembe

Pazılı serme börek

PAZILI SERME BÖREK

 

     Tarifi :

                   3 Yufka
                   3 Yumurta
                   1 Su bardağı su
                   1/2 çay bardağı sıvı yağ
                   1/2 su bardağı süt

      İçi :

                  1 bağ pazı  ince ince doğranacak
                  150 gr tulum loru
                  tuz , karabiber , pul biber
           İçine ayrıca 1 yemek kaşığı un ve 1 yumurtayı ekleyip karıştırıyorum ki 
      piştikten sonra  yerken börek dağılmasın.

      Yapışı :

      Dikdörtgen büyük borcam yağlanır. 1 yufka bütün serilip diğer bir yufka parça parça
    koparılıp 2 yumurta + süt + su + yağ karışımı dökülerek kat kat serilir. Ortaya harcı serip
diğer kalan yufka için aynı işlem tekrarlanıp, en alt kenar yufka kapatılıp 1 yumurta sarısı
 sürülüp dilimlenir Alt üst fırınlanıp kızarıncaya kadar pişirilir...

2 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık.. Çok severim otlu börekleri.. :)))

    YanıtlaSil
  2. Sağolasın Oyacım.Bende çok severim...

    YanıtlaSil

Sayfalar