hurriyet

9 Şubat 2013 Cumartesi

Tavuklu sultan kebabı

TAVUKLU SULTAN KEBABI





        Bu akşam yemeğimiz için hazırladığım hepinizin kolayca yapabileceği ve yaptığı bir tarif :

    2 Küçük Top patlıcanı tam ortadan ikiye bölüp (kabuklarını soymuyoruz) , iç kısımlarını çatal ile

  birkaç kez delip  tuzla ovuyoruz.Bir kevgire koyup suyunun akması için kenarda bekletiyoruz  .

   Yemeklik doğradığımız orta boy bir soğanı çok az sıvı yağ ile kavurup 5 tane kemiksiz tavuk

    budunu küp küp doğrayıp ilave ediyoruz. Sırası ile 2 yeşil biber ve domateside  ilave edip

    tavuğu güzelce pişiriyoruz..Daha sonra patlıcanları kağıt havlu yardımıyla sıkıp siliyoruz

    kızartıyoruz. Ortalarını çatal yardımıyla ezip pişirdiğimiz tavuk yemeğini yerleştirip:

    ÜZERİNE : 2 yemek kaşığı un  , 1 yemek kaşığı tereyağını kavurup  1 su bardağı süt le pişirip

     başemel sos hazırlıyoruz. Kaşık kaşık tavukların üzerine döküp üzerine peynir rendesi ile

     fırınlıyoruz .Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


     Ben yanında Bulgur  pilavı  ; Tel şehriye Çorbası ile servis hazırlayıp sundum. Afiyetle....

3 yorum:

Sayfalar