TAVUKLU SULTAN KEBABI
Bu akşam yemeğimiz için hazırladığım hepinizin kolayca yapabileceği ve yaptığı bir tarif :
2 Küçük Top patlıcanı tam ortadan ikiye bölüp (kabuklarını soymuyoruz) , iç kısımlarını çatal ile
birkaç kez delip tuzla ovuyoruz.Bir kevgire koyup suyunun akması için kenarda bekletiyoruz .
Yemeklik doğradığımız orta boy bir soğanı çok az sıvı yağ ile kavurup 5 tane kemiksiz tavuk
budunu küp küp doğrayıp ilave ediyoruz. Sırası ile 2 yeşil biber ve domateside ilave edip
tavuğu güzelce pişiriyoruz..Daha sonra patlıcanları kağıt havlu yardımıyla sıkıp siliyoruz
kızartıyoruz. Ortalarını çatal yardımıyla ezip pişirdiğimiz tavuk yemeğini yerleştirip:
ÜZERİNE : 2 yemek kaşığı un , 1 yemek kaşığı tereyağını kavurup 1 su bardağı süt le pişirip
başemel sos hazırlıyoruz. Kaşık kaşık tavukların üzerine döküp üzerine peynir rendesi ile
fırınlıyoruz .Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Ben yanında Bulgur pilavı ; Tel şehriye Çorbası ile servis hazırlayıp sundum. Afiyetle....
Hayırlı olsun. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNursevin hanımcım çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilçok beğendim çok ellerinize sağlık :)))
YanıtlaSilsevgiler...