ÇİĞ ( Çİ ) BÖREK
Eskişehir li arkadaşlarım gibi olmasada yapmaya çalıştığım, eşim ve oğlum tarafından
çok sevilen bir börektir.
İlk önce iç harcını anlatayım. 350 - 400 gr kıyma (orta yağlı)
- 1 ortaboy kuru soğan- tuz - karabiber - su Ben 2 küçük domatesi su yerine kullanmayı
tercih ediyorum .Bana daha lezzetli oluyormuş gibi geliyor. Soğanı ve domatesleri rendeleyip
kıymaya ilave edip tüm malzemeleri karıştırıyorum.
Daha sonra 5 su bardağı un - tuz - su ile biraz sert bir hamur hazırlayıp biraz dinlendiriyorum.
bu hamurdan 16 beze elde ettim. Hepsini açıp aralarına biraz un serpip üst üste diziyorum.
Herbirinin üzerine yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar harcı yayıp kapatıyorum .Çay tabağının
kenarı ile hamuru kesiyorum.
Derin bir tavada bol kızgın yağda kızartıyorum. Yanına ister çay , ister ayran ile servis yapıyorum.
Afiyet olsun...
Ellerine sağlık canım.. Çok severim.. Sende çok güzel yapmışsın..Afiyetler olsun..:)))
YanıtlaSilPuf puf nefisssssssssssss ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor afiyetler olsun...........
YanıtlaSilÇok sağolun arkadaşlar.Gelin sizede yaparım...
YanıtlaSilEllerinize sağlık arkadaşım bende çiğ börek çok severim bloğuma sizide beklerim
YanıtlaSilcanım çekti gece gece. ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler...
YanıtlaSil