hurriyet

26 Şubat 2013 Salı

etli pazar sarması

 

ETLİ PAZI SARMASI

 
             Bizim evde pazı ıspanaktan daha çok sevilir. Kıymalı olarak tüketilir.
   Pazıların saplarını kesip güzelce yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda çok kısa süre haşlanır.
   (yumuşayıncaya kadar) .Ben büyük boy tenceremde iki sıra olacak kadar sardım.
   Bir bağ pazıya 250 - 300 gr kadar kıyma , 1 su bardağı pirinç , elde doğranmış orta boy soğan ,
   yarım demet maydanoz , 1 yemek kaşığı domates salçası , 1/2 çay bardağı zeytinyağ ,tuz , karabiber ,biraz kırmızı pul biber den oluşan bir iç hazırladım. Tencerenin dibine önce boş yaprakları serdim.( dibi tutmasın diye ) İki sıra oldu .Üzerini tekar boş yapraklarla kapattım.Ve biraz tuz , çok azda zeytinyağ gezdirip üzerini geçecek kadar kaynar su ilavesi ile kaynadıktan sonra 25 dakika
 pişirip dinlendirdim.... ETli sarma ve dolmaları mümkünse taze ve sıcakken tüketin.Bu yüzden tüketilecek kadar hazırlamakta fayda var...Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Ben zeytinyağlısını çok severim. Eşim hiç sevmedi.. O yüzden çok sık yapamıyorum. çok lezzetli göründüler gözüme.. Afiyetler olsun canım..

    YanıtlaSil
  2. Oyacım çok teşekkürler.Bizdede etli olacak yoksa yemezler..

    YanıtlaSil

Sayfalar