Elmalı Mlföy - Kek (Klasik)
Elmalı Milföy
Tarifi: 12 adet milföy hamuru - 3 orta boy elma- 3 yemek kaşığı toz şeker - kuru üzüm - ceviz - tarçın
Yapılışı: Elmalar küçük şeritler şeklinde doğranır (rende yapılabilir) şeker ,kuru üzüm, tarçın ve ceviz ilave edilip karıştırılır.Pişirilmiyecek . Milföyün içine dolu dolu harçtan koyup üçgen şeklinde kapatılır. Yağlı kağıt kaplı tepsiye dizilip üzerine su sürülür , toz şeker serpilir . 160- 180 derecede kabarıp kızarncaya kadar pişirilir. Çok pratik bir tariftir . Afiyet olsun...
Kek (klasik)
Tarifi: 3 yumurta - 1,5 su bardağı toz şeker - 1 çay bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı süt - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - 2,5 su bardağı un - 1 yemek kaşığı kakao - portakal kabuğu rendesi - üzüm
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder