hurriyet

3 Nisan 2013 Çarşamba

miranda zeytinyağları

       TEPEKULE CATERİNG YEMEK ATÖLYESİNDE

   MİRANDA ZEYTİNYAĞLARI ETKİNLİĞİ

  Geçen Cuma  İzmir Yemek Blogu yazarları olarak Tepekule Catering Miranda Zeytinyağları
  Etkinliğine davet edildik.
   Tepekule Catering ve Miranda zeytinyağları reklam yönetmeni Derya İzgiş ve güleryüzlü ekibi
  tarafından çok güzel karşılandık.İstanbul dan bizim için gelen Gıda beslenme öğretmeni ve Miranda
  zeytinyağlarının İstanbul sorumlusu Eral Bayri ile tanıştık.
  Eral Hanım bize kendi memleketi olan Ayvalık' a ait ailesinden öğrendiği çok özel bir menü
  hazırlamıştı.Şefimiz Binali Yıldırım  beyin yardımı ile ilk önce LOR Tatlısını , daha sonra
  Tavuklu Akkız yemeğini  ve  Boşnak Böreğini yaptılar.Eral hanımın el becerisi ,anlatımı sayesinde
  birçok püf noktasını öğrendik.
 
 

Lor Tatlısı

   Malzemeler  :
  
          1 kg Taze tatlı lor
          4 yemek kaşığı  tepeleme un
          4 yumurta
          2 paket hamur kabartma tozu
          2 paket vanilya
  
 Şerbeti  :
 
          4 su bardağı su
          3 su bardağı toz şeker
          biraz limon suyu
     
    Tatlımız sıcak şerbetimiz ılık olacak.
         
 Malzemeleri güzelce yoğuyoruz .Hamur ele yapıştığı için yağlı tepsiye bir toba yardımı ile sıkıyoruz.
 
180 derecede  15 dk. pişirip şerbetliyoruz.
                            

Tavuklu Akkız

     Malzemeler :
  
            1 kg akkız (şevketi bostanın yeşil diken kısmı )
            250 - 300 gr tavuk eti  (kuşbaşı )
            1 çay bardağından biraz az Miranda zeytinyağı
            çok az tuz
            yarım çay bardağı sıcak su
 
    İlk olarak zeytinyağı ile tavuğumuzu biraz kavurarak pişiriyoruz.Daha sonra akkızlarımızı ilave edip çok aztuz ve su ile kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
   
            2 yemek kaşığı un  ve  yarım limon  suyunu iyice çırpıp yemeğimize katıyoruz.Biriki taşım
    kaynatıp altını kapatıyoruz.
 
 
                             
 

                                 Boşnak  Böreği

     Malzemeler  :
   
             500 gr kıyma - soğan  - maydanoz   kavrulur
             3 ortaboy haşlanmış rende patates 
          karıştırılarak iç malzeme hazırlanır.
 
             2 kg  un dan bir kaseye un ayrılır.
             ılık su
             1 yemek kaşığı tuz
           
             Miranda zeytinyağı (hamuru açmak için)
      
      un su tuz ile kulak memesi yumuşaklığında iyice yoğrularak güzel bir hamur hazırlanır
   10 - 15 dk dinlendirilen hamur 10 eşit bezeye ayrılır.Servis tabağı büyüklüğünde  açılır.
   1 yufkanın üzeri bolca zeytinyağlanıp diğeri üzerine kapatılır. Aynı şekilde ikili ikili 5 parça yufka hazırlanır.
    Bir sofra bezi üzerinde ikili  gruplar elle çekerek açılır taki incecik olana kadar .Açılan yufkaya
 zeytinyağı serpilir .Harç karşılıklı uzunlamasına yerleştirilip sofra bezinden karşılıklı aynı anda ortada birleştirilir.birleşim yerinden ikiye kesilip yağlı tepsiye yuvarlak serilir.Hepsini yaptıktan sonra üzerine zeytinyağı sürülüp fırınlanır.Kızarıp pişen böreğin üzerine biraz su serpilir .Dinlenmeye
bırakılır.
       
     

4 yorum:

  1. Çok lezzetli ve keyifli bir gün geçirmişsiniz. Afiyetler olsun. Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  2. Oyacım çok teşekkürler gerçektende çok keyifliydi .eminimki sizinkiside böyle geçecek...

    YanıtlaSil
  3. Bu etkinlikleri en çok tanışıp, güzel saatler geçiriyoruz diye seviyorum.
    sevgilerle.

    YanıtlaSil

Sayfalar