TEPEKULE CATERİNG YEMEK ATÖLYESİNDE
MİRANDA ZEYTİNYAĞLARI ETKİNLİĞİ
Geçen Cuma İzmir Yemek Blogu yazarları olarak Tepekule Catering Miranda ZeytinyağlarıEtkinliğine davet edildik.
Tepekule Catering ve Miranda zeytinyağları reklam yönetmeni Derya İzgiş ve güleryüzlü ekibi
tarafından çok güzel karşılandık.İstanbul dan bizim için gelen Gıda beslenme öğretmeni ve Miranda
zeytinyağlarının İstanbul sorumlusu Eral Bayri ile tanıştık.
Eral Hanım bize kendi memleketi olan Ayvalık' a ait ailesinden öğrendiği çok özel bir menü
hazırlamıştı.Şefimiz Binali Yıldırım beyin yardımı ile ilk önce LOR Tatlısını , daha sonra
Tavuklu Akkız yemeğini ve Boşnak Böreğini yaptılar.Eral hanımın el becerisi ,anlatımı sayesinde
birçok püf noktasını öğrendik.
Lor Tatlısı
Malzemeler :
1 kg Taze tatlı lor
4 yemek kaşığı tepeleme un
4 yumurta
2 paket hamur kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti :
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
biraz limon suyu
Tatlımız sıcak şerbetimiz ılık olacak.
Malzemeleri güzelce yoğuyoruz .Hamur ele yapıştığı için yağlı tepsiye bir toba yardımı ile sıkıyoruz.
180 derecede 15 dk. pişirip şerbetliyoruz.
Tavuklu Akkız
Malzemeler :
1 kg akkız (şevketi bostanın yeşil diken kısmı )
250 - 300 gr tavuk eti (kuşbaşı )
1 çay bardağından biraz az Miranda zeytinyağı
çok az tuz
yarım çay bardağı sıcak su
İlk olarak zeytinyağı ile tavuğumuzu biraz kavurarak pişiriyoruz.Daha sonra akkızlarımızı ilave edip çok aztuz ve su ile kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
2 yemek kaşığı un ve yarım limon suyunu iyice çırpıp yemeğimize katıyoruz.Biriki taşım
kaynatıp altını kapatıyoruz.
Boşnak Böreği
Malzemeler :
500 gr kıyma - soğan - maydanoz kavrulur
3 ortaboy haşlanmış rende patates
karıştırılarak iç malzeme hazırlanır.
2 kg un dan bir kaseye un ayrılır.
ılık su
1 yemek kaşığı tuz
Miranda zeytinyağı (hamuru açmak için)
un su tuz ile kulak memesi yumuşaklığında iyice yoğrularak güzel bir hamur hazırlanır
10 - 15 dk dinlendirilen hamur 10 eşit bezeye ayrılır.Servis tabağı büyüklüğünde açılır.
1 yufkanın üzeri bolca zeytinyağlanıp diğeri üzerine kapatılır. Aynı şekilde ikili ikili 5 parça yufka hazırlanır.
Bir sofra bezi üzerinde ikili gruplar elle çekerek açılır taki incecik olana kadar .Açılan yufkaya
zeytinyağı serpilir .Harç karşılıklı uzunlamasına yerleştirilip sofra bezinden karşılıklı aynı anda ortada birleştirilir.birleşim yerinden ikiye kesilip yağlı tepsiye yuvarlak serilir.Hepsini yaptıktan sonra üzerine zeytinyağı sürülüp fırınlanır.Kızarıp pişen böreğin üzerine biraz su serpilir .Dinlenmeye
bırakılır.
Çok lezzetli ve keyifli bir gün geçirmişsiniz. Afiyetler olsun. Sevgiler canım..
YanıtlaSilOyacım çok teşekkürler gerçektende çok keyifliydi .eminimki sizinkiside böyle geçecek...
YanıtlaSilBu etkinlikleri en çok tanışıp, güzel saatler geçiriyoruz diye seviyorum.
YanıtlaSilsevgilerle.
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSiltost makineleri
döner makinaları
elektrikli çay kazanı
mutfak
remta
çay makineleri
remtamutfak.net
Döner ocakları
elektrikli çay kazanı
sanayi tipi çay otomatı
sanayi tipi tost makinaları
pleyt ızgara
endüstriyel mutfak
hd film izle
hd film izle
cerciko.com