hurriyet

12 Mart 2015 Perşembe

CALİFORNİA CEVİZİ İZMİRLİ BLOGERLAR BULUŞMASI


                 


              11 Mart 2015 çarşamba günü   Mövenpick Hotel  İzmir de California Ceviz Komisyonu  
 tarafından düzenlenen cevizin çok yönlü kullanımı ve sağlık yönünden faydalarının anlatıldığı , 
 toplantıya davetliydim.
              Mövenpick Hotel İzmir Executve Chefi Murat Yıldız ın bizlerle birlikte hazırladığı
 özel cevizli yemeklerin de yeraldığı öğle yemeği eşliğinde özel ve güzel bir etkinlik gerçekleştirdik.
                       


 









      BASIN BÜLTENİ


Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz
 

California Walnut Commission tarafından 11 Mart 2015 tarihinde Mövenpick Hotel İzmir’de düzenlenen etkinlikte, İzmir’li bloggerlara cevizin sağlık ve beslenme avantajlarının anlatıldı ve Mövenpick Hotel Executive Chef’i Murat Yıldız  bloggerlarla, ceviz konseptli yemek pişirme çalışması gerçekleştirdi.

Cevizin üretimi, dünyada ve Türkiye’deki kullanım alanları ile ilgili olarak bilgiler verilen etkinlikte , cevizin Türk tüketicileri tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir atıştırmalık olarak değerlendirildiği anlatıldı.

Amerikan Kalp Vakfı tarafından  ‘kalp sağlığı üzerine olumlu etkileri’ konusunda sertifikalandırılan ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından kalp krizi riskini azaltabileceği konusunda onay alan ceviz, fonksiyonel bir gıda olarak biliniyor.

Cevizin Kalp Hastalıkları ve Alzheimer’a Etkisi

Yapılan araştırmalar sonucunda, bir kişinin beslenmesine ceviz dâhil edildiğinde, hâlihazırda kalp hastalığı olanlara fayda sağlanmasının yanı sıra, kalp hastalığı geliştirme riskinin de kayda değer oranda azaldığı gözlemlendi.

Advances in Nutrition dergisinin 14 Kasım 2014 tarihli sayısında çıkan bir makalede, Pennsylvania State Üniversitesi, Beslenme Bilimleri Bölümünden Ordinaryüs Profesör Penny Kris-Etherton, ve Jennifer A. Fleming, ceviz ve ceviz yağında bolca bulunan a-Linolenik Asit (ALA) alan kişilerin kalp ve damar hastalıklarına (CVD) yakalanma riskinin azaldığı sonucuna ulaştılar.

Journal of Alzheimer’s Disease’de yayınlanan hayvanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, ise, ceviz tüketiminin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmada, başlangıcını geciktirmede, ilerlemesini yavaşlatmada veya Alzheimer hastalığını önlemede olumlu bir etkisi olabilir.

New York Eyaleti Gelişimsel Engeller Hakkında Temel Araştırmalar Enstitüsü (IBR), Gelişimsel Nöroloji Laboratuvarı başkanı Prof. Dr. Abha Chauhan önderliğinde yürütülen araştırmada, ceviz açısından zengin bir diyet uygulanan farelerde öğrenme becerilerinde, hafızada, kaygı azaltımında ve motor gelişiminde kayda değer iyileşme görülmüştür. 

5 yorum:

  1. Bu ne hız maşallah sana Dilekcim :))

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok güzel bir etkinlikti! Ceviz herşeye yakışıyor, tatlıyada tuzluyada! Yazı süper, ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Gelemedim ama gelmiş kadar oldum. Güzel bir etkinlik olmuş.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Hepinize çok teşekkür ediyorum.İyiki varsınız.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir etkinlikti canım.Sevgiler..

    YanıtlaSil

Sayfalar