hurriyet

26 Kasım 2013 Salı

Tavuk etli kestirmeli çorba

 

 

TAVUK ETLİ  KESTİRMELİ  ÇORBA

 

Malzemeler  :

      2 bütün kalçalı but
      1 yumurta bütün kullanılacak
      3 yemek kaşığı tepeleme un
      1 limon suyu 
      1 yemek kaşığı tereyağ
      tuz


 Yapılışı :

   Tavuk butları güzelce haşlanıp iri parçalar halinde tiftilir .Butlar kemikli olursa çorba daha lezzetli
  olur.Tüm tavuk suyu süzülür.Yaklaşık iki litre tavuk suyu olmalı...Ayrı bir kapta bütün 1 yumurta,
 limon suyu, un çok güzel çırpılır hiç topak kalmayıncaya kadar...Tavuk suyu kaynamaya alınır
 bu yumurtalı harç iyice karıştırılarak ilave edilir.(Kıvamı koyu olmalı ...un ilavesi yapılabilir).En son
 parça tavuklar ilave edilip.bir iki taşım kaynatılır.Üzerine isteğe bağlı kırmızı biberli yağ ilavesi ile
 servis yapılır.
  NOT : aynı çorbayı kuzu gerdan eti ile de hazırlamak mümkün  Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. kestirmeli derken?
    hani şu hamurdan erişte keserler ya ablaacım onu kastettiniz sandım.
    ama yok sanki tarifte.
    :)
    çok hoş bir çorba.
    ellerine sağğlık...
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Oh tam kış çorbası ,her derde deva, açlığa ,nezleye, gribe vede ağız tadına....yeyin gari...

    YanıtlaSil
  3. Ayşegül cum kestirme derken ayri belirtmemisim yumurta un ve limon karisimina kestirme diyoruz
    Terbiyeside diyen oluyor.eristeye de kesme diyoruz. Sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Dilek'cim. Mutlu Yıllar. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Sayfalar