hurriyet

30 Nisan 2014 Çarşamba

PORTAKALBAHÇEM KAHVALTI ETKİNLİĞİ

PORTAKALBAHÇEM  KAHVALTI  ETKİNLİĞİ

 


 


22 Nisan Salı günü Bostanlı RCS CAFE de Portakalbahcem.com firmasının düzenlediği

kahvaltı etkinliğine davetliydik.Portakalbahçem in bizlere sunduğu çeşitli reçelleri, kurabiyeleri,

limonata ve portakal suyu ikramları çok lezzetli ve güzeldi.Bu güzel katkısız , geleneksel ve doğal

lezzetler ile bizleri tanıştırıp ağırlayan Portakalbahcem.com firmasına çok teşekkür ederim.



 
 
 
 
 

Portakalbahcem.com bir tıkla “dünyanın en lezzetli portakalı”nı kapınıza getiriyor.


100 yıldır Finike'de narenciye üreten bir ailenin son kuşağının kurduğu portakalbahcem.com 33 farklı ürünü internet üzerinden tüketicilerle buluşturuyor. Finike portakalının yanı sıra geleneksel yöntemlerle evde hazırlanmış katkısız reçeller, anne yapımı kurabiyeler, hediye sepetlerinin yer aldığı sitede nar, greyfurt, limon, mandalina, kumkuat ve şadoks gibi meyveler de doğal ve lezzetli ürün meraklılarıyla buluşuyor.
Portakalbahcem.com’da “dünyanın en lezzetli portakalı” unvanını taşıyan Finike portakalı ve diğer narenciyeler sipariş üzerine toplanıyor ve hiçbir kimyevi koruyucu işlem uygulanmadan, bekletilmeden hızla kargoya veriliyor. Bu sayede ürünler en taze halleri ile sofraya ulaşıyor.
Portakalbahcem.com’da kredi kartı, havale ya da PayPal ile ödeme yapılabildiği gibi, tüketiciler kapıda ödeme seçeneğini de tercih edebiliyor.
Portakalbahcem.com ürünlerini Biyolojik mücadele yaparak doğal döngüye zarar vermeden yetiştiriyor. Siteden satışa sunulan tüm ürünler Finike’deki kendi kontrollerindeki bahçelerinden geliyor. Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği’nin kabul ettiği GlobalGap (The International Standard for Safe and Sustainable Agricultural) ve T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım uygulamaları belgeleri bulunmaktadır.


Dünyanın en lezzetli portakalı neden Finike'de?

Finike ovası; mükemmel mikro kliması, alüvyon toprak yapısı ve harika su kaynakları nedeni ile dünyanın en kaliteli narenciye ürünlerinin yetiştirildiği verimli tarım ovalarından biridir. Finike’nin doğu, batı ve kuzey cepheleri dağlarla çevrilidir. Güneyi, deniz rüzgârlarına açıktır. Bu nedenle yıllık ortalama yüzde 85 gibi narenciye için gerekli yüksek nem oranına sahiptir.
Finike Portakalı, doğal dengelerin ideal yapısından dolayı, kendine has aroması ve optimum brix-asidite dengesi ile dünyanın en lezzetli portakallarındandır. Asidite dengesinin optimumda olması meyvenin posa miktarının minimum ve ağızda yerken erimesini sağlamaktadır. İçerdiği su oranı yüksektir. Tüketimi mideyi rahatsız etmez. Brix oranının ideal olması portakalın tatlı ve aromalı olmasını sağlamaktadır. Bütün bu özelliklerinin yanısıra, butik üretim yapısı (Türkiye’deki toplam portakal üretiminin sadece yüzde 10’u), Finike Portakalı’nı diğerlerinden farklı ve ayrıcalıklı kılmaktadır.




İletişim: Şebnem İşgör




0532 432 69 39

 

                                

6 Nisan 2014 Pazar

Tepekule Catering & Maksan Yemek Okulu Açılışı Ve Workshop Etkinliği

31 Mart 2014 Tarihinde Tepekule Catering & Maksan Yemek okulunun açılışı  İzmir'in duayen şeflerinden Nevzat Usta ile gerçekleşti .
 
 

 
İzmir yemek blogu yazarları olarak ben ve arkadaşlarım bu güzel açılışa davetliydik.

Açılış kokteylindeki nefis ikramlardan sonra kursiyerler için özenle ve titizlikle hazırlanmış uygulama atölyesine geçtik.

Tepekule Catering 'in usta şefleri Binali Yılmaz ve Abdullah Yavuz eşliğinde ;

Etli Kirde


Haşlama Ege Otları

 

Pastırmalı Mücver


 

Sütlü Kadayıf




 pişirdik .

Pişirdiğimiz yemekleri afiyetle yedek ve katılım belgelerimizi Sevgili Derya İzgiş'ten aldık .Bu güzel kurs için , Şef Binali Yılmaz ve Abdullah Yavuza , Sevgili Derya İzgiş'e çok teşekkür ederim.

7 Aralık 2013 Cumartesi

5. İzmir Yemek Blogu Yazarları Buluşması

5. İZMİR YEMEK BLOGU YAZARLARI BULUŞMASI

 
1 Aralık 2013 Pazar günü 5 . Yemek Blogu Yazarları etkinliğimizi Tepekule Kongre ve Sanat Merkezi A7 Şehir Kulübü'nde eşsiz bir İzmir manzarası ile gerçekleştirdik. 

 
Bu etkinliği  düzenleyen  komitede  ben  Dilodan tarifler ; Nergis Mevsimi , Hepleziz ,Egeden
Tarifler , Miskokulu lezzetler , Sende Pişir   blog yazarları ile birlikte çalışmaktan çok mutlu oldum.


 
 
 
Blog arkadaşlarımızı Renkli Kolonya Bloğu  sahibi Nilay Ayder'in  çekiliş numaraları ile hazırladığı minik lavanta şişeleri ve Nilabelle Macaron  'un sahibi Nilay Yarımoğlu 'nun 
 hazırladığı renkli şirin macaronlar ile karşıladık.
Asıl bu güne damgasını vuran etkinlik komitemizde görevli Nergis Mevsimi  Nergiz Çetin 'in
büyük bir emek vererek  55 blogra özelliklerini yansıtarak birebir resimleri ile hazırladığı şeker hamurlu kurabiyeleri oldu. Neden derseniz  ...İşte biz etkinlik komitesi üyeleri :

 
Ellerine sağlık Nergizcim...

  
 


Arkadaşlarımız için şeçilen özel Balık ve Tavuk Menülerimiz çok güzel ve lezzetliydi.

 
 
Yemeklerimiz yendikten sonra arkadaşlarımız için hazırladığımız hediyelerin çekilişini gerçekleştirdik.Bu çekilişimiz için bize hediye yollayan  firmalara çok teşekkürler.
 
 
- Uğur Mikrodalga Fırın
- İnanlı Yapı (Eski İzmir Caddesi No:319 Karabağlar / İzmir Tel: 02322261088)dan 2 kişiye hediye çeki
İMSE'den 5 kişiye yemek kursu
Bademmutfak'tan 3 kişiye çikolata kursu
- Emsan'dan 4 adet döküm tava
- Evim.net 'ten 4 adet blendır seti
- Ar-yıldız' dan 3 adet hediye
- Porland'dan 5 adet porselen sahan
- Dr Oetker' den 5 adet kek kalıbı
Feast'ten 4 adet şemsiye, kitap ve çanta
Söke Un 'dan Aydan Üstkanat'ın Artmazsa Yetmez adlı kitabı
- Gurmereyon'dan 5 adet mutfak seti
- Martı Yayınları'ndan 10 adet kitap
- Chado'dan 25 adet değişik çeşitlerde aromalı çay
- Ekofit'den (Simon Levent kahve, Fior di Frutta reçel,  Nocciolata fındık kreması, Green Dream çikolata, Le Pain des fleurs markalı organik ürünler)
- Tazemasa'dan 4 adet bakliyat
Özel standlarında nefis mozaik pastasını bizlere ikram eden ve herzaman bizimle birlikte olan
Dr Oetker  ve güler yüzlü ekibine çok teşekkürler.
 
Baca Cafe 'nin bizler için hazırladığı nefis pastamızı yedikten sonra ; bizden sonra etkinlik düzenliyecek olan arkadaşlarımız ; Böcürük,Vakit budukça , Lezzet kahvesi ,Kelebek Günlüğüm ,
Nefis Kokular 'a bayrağımızı devrettik.Arkadaşlarımıza kolaylıklar dilerim.
Ardından etkinliğimize sponsor olan firmaların bizler için yollamış olduğu ürünlerini arkadaşlarımıza
dağıtarak etkinliğimizi sona erdirdik.Etkinliğimize sponsor olan tüm Firmalarımıza teşekkürler.
 
 






 
 

















Bu günde çektiği güzel fotoğrafları ile Figen Karavaş Fhotograpy Figen Karavaş 'a ve  etkinliğimize
katılan tüm blog yazarı arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
 
 
 
 
 
 
 Dilek ARIKAN

 



 

26 Kasım 2013 Salı

Tavuk etli kestirmeli çorba

 

 

TAVUK ETLİ  KESTİRMELİ  ÇORBA

 

Malzemeler  :

      2 bütün kalçalı but
      1 yumurta bütün kullanılacak
      3 yemek kaşığı tepeleme un
      1 limon suyu 
      1 yemek kaşığı tereyağ
      tuz


 Yapılışı :

   Tavuk butları güzelce haşlanıp iri parçalar halinde tiftilir .Butlar kemikli olursa çorba daha lezzetli
  olur.Tüm tavuk suyu süzülür.Yaklaşık iki litre tavuk suyu olmalı...Ayrı bir kapta bütün 1 yumurta,
 limon suyu, un çok güzel çırpılır hiç topak kalmayıncaya kadar...Tavuk suyu kaynamaya alınır
 bu yumurtalı harç iyice karıştırılarak ilave edilir.(Kıvamı koyu olmalı ...un ilavesi yapılabilir).En son
 parça tavuklar ilave edilip.bir iki taşım kaynatılır.Üzerine isteğe bağlı kırmızı biberli yağ ilavesi ile
 servis yapılır.
  NOT : aynı çorbayı kuzu gerdan eti ile de hazırlamak mümkün  Afiyet olsun...

18 Kasım 2013 Pazartesi

ISPANAKLI BÖREK

ISPANAKLI BÖREK


Kış mevsiminin vazgeçilmez sebzelerinden ıspanak ile yapımı kolay hem yemek hem de çayın yanında sunulabilen bir tarif....

MALZEMELER :
  Yarım kg ISPANAK
  1 küçük haşlanmış patates
  2 yumurta
  3 - 4 çorba kaşığı un
  1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  2 çay bardağı rende peynir
  2 çorba kaşığı galeta unu
  Maydanoz  , tuz , karabiber ve pul biber

YAPILIŞI  :

 Ispanak tuzlu kaynar su içinde 1 dk. kadar haşlanır .Soğuk suya alınıp biraz bekledildikten sonra
suyu iyice sıkılıp küçük küçük doğranır. Bu arada ıspanak saplarıyla kullanılıyor. Haşlanmış patates rendelenip , un ,yumurta ,yağ , tuz  ,1 çay bardağı rende peynir ,maydanoz ,karabiber ve pul biber
ilave edilip iyice karıştırılır. Yaklaşık 26 cm lik bir fırın kabı yağlanıp üzerine galeta unu serpilir. Ispanaklı harç yerleştikten sonra üzerine kalan 1 çay bardağı peynir rendesi serpilip üzeri kızarıncaya kadar fırınlanır.Dilimlenip servis yapılır.Afiyetle yenir...

12 Eylül 2013 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


                    HİNDİSTAN  CEVİZLİ  KURABİYE

 

                        
  Malzemeler   :
                       
                           2 Adet Yumurta  ( 1 tanesinin beyazı ayrılıp üzerine sürülecek )
                           250 gr yumuşak margarin yada tereyağı 
                           7 yemek kaşığı toz şeker
                           1 kahve fincanı Hindistan cevizi
                           1 paket kabartma tozu
                           4 su bardağı un
                           Arzuya göre kuru üzüm , ceviz ilave edilebilir .
Yapılışı:
                      
                      Tüm malzemeler en son un ilavesi ile yoğrulur. Arzu edilen şekil verilir.
                      Yumurta akı ile Hindistan cevizine batırılıp yağlanmış tepside 150  -  160
                      derecede iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

 NOT  :  Bu kurabiyenin içinde süt ve yoğurt olmadığı için uzun süre bayatlamayıp özelliğini kaybetmiyor.

        








                                                               

29 Nisan 2013 Pazartesi

4. blog toplantımız

İZMİR YEMEK BLOGU  YAZARLARI 4. GELENEKSEL                      BULUŞMASI

       14 Nisan Pazar günü Kordon Otelde İzmir yemek bloğu 4. geleneksel buluşması gerçekleşti.
  Toplantımız çok güzel ve keyifliydi.Bu güzel ve keyifli günü bizler için aylarca yoğun bir
  çalışma temposu ile hazırlayan ;
                 www.pembekekik.com  SİBEL
                 www.sunadandenemeler.blogspot.com  SUNA
                 www.lutenitsa.blogspot.com  NİGAR
                 www.ihlamurcum.com   DİLEK
                 www.birdilimdaha.blogspot.com  ZEYNEP
                 www.begonya35.blogspot.com   LEYLA
   arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
 



Arkadaşlarımızın bizler için hazırladıkları Türk bayrağı temalı ve hediye çekiliş için numaralı
 kurabiyeleri çok anlamlı vede çok lezzetliydi.( dayanamayıp ailecek yedik)
Masaların düzeni ve görselliği ise görülmeye değerdi.



   Sponsorumuz olan MURAT BEY ' e adımıza diktirtmiş olduğu fidanlar için ve masalarımızda
 bizlere hem görsel hem de lezzet yönünden bir peynir ziyafeti sunduğu için çok teşekkür ediyorum.
 Gün boyunca bizlere kahve, poğaça ve pastaları ile ikramda bulunan ÖZSÜT 'e bu lezzetli ikramları için teşekkür ediyorum
 
   Keyifli ve güzel geçen toplantımızda ki çekilişimiz ve sponsor firmalarımızın bizlere yolladığı
 hediyeler için çok teşekkürler...
 
 
 
                 Bizler için bu güzel günü hazırlayan arkadaşlarımın ellerine ,emeklerine ve 
 yüreklerine sağlık.     
 


Sayfalar