hurriyet

26 Kasım 2013 Salı

Tavuk etli kestirmeli çorba

 

 

TAVUK ETLİ  KESTİRMELİ  ÇORBA

 

Malzemeler  :

      2 bütün kalçalı but
      1 yumurta bütün kullanılacak
      3 yemek kaşığı tepeleme un
      1 limon suyu 
      1 yemek kaşığı tereyağ
      tuz


 Yapılışı :

   Tavuk butları güzelce haşlanıp iri parçalar halinde tiftilir .Butlar kemikli olursa çorba daha lezzetli
  olur.Tüm tavuk suyu süzülür.Yaklaşık iki litre tavuk suyu olmalı...Ayrı bir kapta bütün 1 yumurta,
 limon suyu, un çok güzel çırpılır hiç topak kalmayıncaya kadar...Tavuk suyu kaynamaya alınır
 bu yumurtalı harç iyice karıştırılarak ilave edilir.(Kıvamı koyu olmalı ...un ilavesi yapılabilir).En son
 parça tavuklar ilave edilip.bir iki taşım kaynatılır.Üzerine isteğe bağlı kırmızı biberli yağ ilavesi ile
 servis yapılır.
  NOT : aynı çorbayı kuzu gerdan eti ile de hazırlamak mümkün  Afiyet olsun...

18 Kasım 2013 Pazartesi

ISPANAKLI BÖREK

ISPANAKLI BÖREK


Kış mevsiminin vazgeçilmez sebzelerinden ıspanak ile yapımı kolay hem yemek hem de çayın yanında sunulabilen bir tarif....

MALZEMELER :
  Yarım kg ISPANAK
  1 küçük haşlanmış patates
  2 yumurta
  3 - 4 çorba kaşığı un
  1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  2 çay bardağı rende peynir
  2 çorba kaşığı galeta unu
  Maydanoz  , tuz , karabiber ve pul biber

YAPILIŞI  :

 Ispanak tuzlu kaynar su içinde 1 dk. kadar haşlanır .Soğuk suya alınıp biraz bekledildikten sonra
suyu iyice sıkılıp küçük küçük doğranır. Bu arada ıspanak saplarıyla kullanılıyor. Haşlanmış patates rendelenip , un ,yumurta ,yağ , tuz  ,1 çay bardağı rende peynir ,maydanoz ,karabiber ve pul biber
ilave edilip iyice karıştırılır. Yaklaşık 26 cm lik bir fırın kabı yağlanıp üzerine galeta unu serpilir. Ispanaklı harç yerleştikten sonra üzerine kalan 1 çay bardağı peynir rendesi serpilip üzeri kızarıncaya kadar fırınlanır.Dilimlenip servis yapılır.Afiyetle yenir...

12 Eylül 2013 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


                    HİNDİSTAN  CEVİZLİ  KURABİYE

 

                        
  Malzemeler   :
                       
                           2 Adet Yumurta  ( 1 tanesinin beyazı ayrılıp üzerine sürülecek )
                           250 gr yumuşak margarin yada tereyağı 
                           7 yemek kaşığı toz şeker
                           1 kahve fincanı Hindistan cevizi
                           1 paket kabartma tozu
                           4 su bardağı un
                           Arzuya göre kuru üzüm , ceviz ilave edilebilir .
Yapılışı:
                      
                      Tüm malzemeler en son un ilavesi ile yoğrulur. Arzu edilen şekil verilir.
                      Yumurta akı ile Hindistan cevizine batırılıp yağlanmış tepside 150  -  160
                      derecede iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

 NOT  :  Bu kurabiyenin içinde süt ve yoğurt olmadığı için uzun süre bayatlamayıp özelliğini kaybetmiyor.

        








                                                               

29 Nisan 2013 Pazartesi

4. blog toplantımız

İZMİR YEMEK BLOGU  YAZARLARI 4. GELENEKSEL                      BULUŞMASI

       14 Nisan Pazar günü Kordon Otelde İzmir yemek bloğu 4. geleneksel buluşması gerçekleşti.
  Toplantımız çok güzel ve keyifliydi.Bu güzel ve keyifli günü bizler için aylarca yoğun bir
  çalışma temposu ile hazırlayan ;
                 www.pembekekik.com  SİBEL
                 www.sunadandenemeler.blogspot.com  SUNA
                 www.lutenitsa.blogspot.com  NİGAR
                 www.ihlamurcum.com   DİLEK
                 www.birdilimdaha.blogspot.com  ZEYNEP
                 www.begonya35.blogspot.com   LEYLA
   arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
 



Arkadaşlarımızın bizler için hazırladıkları Türk bayrağı temalı ve hediye çekiliş için numaralı
 kurabiyeleri çok anlamlı vede çok lezzetliydi.( dayanamayıp ailecek yedik)
Masaların düzeni ve görselliği ise görülmeye değerdi.



   Sponsorumuz olan MURAT BEY ' e adımıza diktirtmiş olduğu fidanlar için ve masalarımızda
 bizlere hem görsel hem de lezzet yönünden bir peynir ziyafeti sunduğu için çok teşekkür ediyorum.
 Gün boyunca bizlere kahve, poğaça ve pastaları ile ikramda bulunan ÖZSÜT 'e bu lezzetli ikramları için teşekkür ediyorum
 
   Keyifli ve güzel geçen toplantımızda ki çekilişimiz ve sponsor firmalarımızın bizlere yolladığı
 hediyeler için çok teşekkürler...
 
 
 
                 Bizler için bu güzel günü hazırlayan arkadaşlarımın ellerine ,emeklerine ve 
 yüreklerine sağlık.     
 


9 Nisan 2013 Salı

Pepeeli pasta

PEPEE Lİ  ACEMİ PASTAM

 İlk denememden sonra ikinci pastamıda hazırladım. Şeker hamurlu pasta hazırlayan arkadaşlarımın
 ellerine su bile dökemem. Kursuna gitmeden kendi kendime ;birazda internetten yardım alarak
 birşeyler yapmaya çalıştım.
 

 Malzemeler  ; Yapılışı ;

               PANDİSPANYA  :
                         
                          4 Yumurta
                          4 kahve fincanı un
                          3 kahve fincanı toz şeker
                          1 paket dr oetker hamur kabartma tozu
                          1 yemek kaşığı sıvı yağ (mısırözü)
             
      Kek hamuru en az 7 dakika çırpılır . Daha  sonra  alt üst birlikte  160 derecede yaklaşık 30-35 dakika kontrol edilerek pişirilir. Soğuduktan sonra ortadan ikiye bölünerek hazırlanır.

                   KREMA  :  Ben işin kolayına kaçtım iki paket dr oetker vanilyalı kremasını tarifine göre hazırladım. Hem içine hemde üzerine sürmek için...
             
                    ARASINA :ilk  olarak alt katını süt ve rom aromalı karışım hazırlayıp  yaklaşık
1 su bardağının yarısı ile ıslattım.Daha sonra ;
                        1 tane taze ananas
                        1 su bardağı file badem
                        1 paket 80 gr beyaz çikolata yı  ıslattığım ilk kata   kremanın yarısından biraz fazlasını sürerek  yerleştirdim.
                       Üzerine ikinci katı  ekleyip kalan süt ile ıslattım . kalan kremayıda sürüp dolapta 1 gece dinlendirdim.
                       
                      Ertesi günde şeker hamuru ile kaplamasını yaptım.

 

Sayfalar