ÇİĞ ( Çİ ) BÖREK
Eskişehir li arkadaşlarım gibi olmasada yapmaya çalıştığım, eşim ve oğlum tarafından
çok sevilen bir börektir.
- 1 ortaboy kuru soğan- tuz - karabiber - su Ben 2 küçük domatesi su yerine kullanmayı
tercih ediyorum .Bana daha lezzetli oluyormuş gibi geliyor. Soğanı ve domatesleri rendeleyip
kıymaya ilave edip tüm malzemeleri karıştırıyorum.
Daha sonra 5 su bardağı un - tuz - su ile biraz sert bir hamur hazırlayıp biraz dinlendiriyorum.
bu hamurdan 16 beze elde ettim. Hepsini açıp aralarına biraz un serpip üst üste diziyorum.
Herbirinin üzerine yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar harcı yayıp kapatıyorum .Çay tabağının
kenarı ile hamuru kesiyorum.
Derin bir tavada bol kızgın yağda kızartıyorum. Yanına ister çay , ister ayran ile servis yapıyorum.
Afiyet olsun...