hurriyet

3 Kasım 2015 Salı

EVDE KASAP SUCUK NASIL YAPILIR ?

            EVDE  KASAP   SUCUK   NASIL YAPILIR ?

  Son günlerde sucuk , sosis ,salam , pastırma gibi işlenmiş et ürünlerinin kansere , hafıza kaybına ,
beyinde hasarlara sebep olduğu söyleniyor.
   Bunun üzerine bende sizlerle evde kasap sucuk nasıl yapıldığını paylaşmak istedim.Eşim bir
zamanlar babası ve kardeşi ile birlikte kasaplık yapıyordu. Zamanında çok iyi sucuk yapıyorlardı.Halen kardeşi kasaplığa devam etmekte...Hazır satılan sucuklardaki kimyasal katkı maddelerini bildiğimiz için evde sucuğumuzu kendimiz yapıp gönül rahatlığı ile tüketiyoruz.


MALZEMELER :

- 1 kg dana kuzu karışık orta yağlı kıyma  Tek Çekilmiş olacak

- 20 gr kimyon

-15 gr tatlı toz kırmızı biber

- 5 gr toz karabiber

- 10 -15 gr tuz

- 15 gr sarımsak

- Eğer acı isteniyorsa ;

10 gr acı toz kırmızı biber



YAPILIŞI :

Sarımsak iyice dövülüp tüm malzeme güzelce yoğrulur.Eğer yoğurma kabının dibinde yapışma varsa
sucuk köftesi olmuş demektir. Yoğurma işleminden sonra kendini çekmesi için en az iki saat buzdolabında dinlendirilir.Biz evde barsağa basmak zor olduğundan resimde gördüğünüz gibi
bir kerede bitmek üzere yaklaşık 200 er gr lık rulolar yapıp streç film ile sarıp derin dondurucuda
donduruyoruz.Çok çözünmeden ( dilimlemesi daha kolay oluyor ) dilimleyip pişirilir.Afiyetle ve gönül rahatlığı ile yenir...Hem de taze saklandığı için daha yumuşak suyunu kaybetmemiş oluyor.

Arzu edenler sucuk köftesi olarak normal köfte gibi de tüketebilirler...

Sayfalar