TAVUK ETLİ KESTİRMELİ ÇORBA
Malzemeler :
2 bütün kalçalı but1 yumurta bütün kullanılacak
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
Yapılışı :
Tavuk butları güzelce haşlanıp iri parçalar halinde tiftilir .Butlar kemikli olursa çorba daha lezzetli
olur.Tüm tavuk suyu süzülür.Yaklaşık iki litre tavuk suyu olmalı...Ayrı bir kapta bütün 1 yumurta,
limon suyu, un çok güzel çırpılır hiç topak kalmayıncaya kadar...Tavuk suyu kaynamaya alınır
bu yumurtalı harç iyice karıştırılarak ilave edilir.(Kıvamı koyu olmalı ...un ilavesi yapılabilir).En son
parça tavuklar ilave edilip.bir iki taşım kaynatılır.Üzerine isteğe bağlı kırmızı biberli yağ ilavesi ile
servis yapılır.
NOT : aynı çorbayı kuzu gerdan eti ile de hazırlamak mümkün Afiyet olsun...