hurriyet

30 Ocak 2013 Çarşamba

Kıymalı poğaça

KIYMALI     POĞAÇA

 
 
 

Tarifi :

             1 yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine )
             125 gr. yumuşak tereyağı (margarin de olabilir)
             1/2 su bardağı sıvı yağ ( mısırözü )
             1/2 su bardağı süt
             1 tatlı kaşığı silme tuz
             1 tatlı kaşığı silme toz şeker
             1 paket Dr. Oetker hamur kabartma tozu
             3,5 -  4  su bardağı un

  Tüm malzeme yoğurulur içine; kıyma + soğan + yeşil biber + domates  kavrularak istenilen büyüklükte poğaçalar hazırlanır. Ayrılan yumurta sarısı ve çörekotu sürülerek fırınlanır .

27 Ocak 2013 Pazar

Elmalı tart

ELMALI  TART

 
   
 
 

Tarifi:

            3 Yumurta
            1,5 su bardağı toz şeker
            2,5 su bardağı un
            125 gr erimiş tereyağ (1/2 çay bardağı sıvı yağ)
            4 Çorba kaşığı süt
            1paket Dr.oetker hamur kabartma tozu
          Ceviz, üzüm ,portakal kabuğu rendesi ,elma , tarçın
Elma , tarçın dışındakek hamuru hazırlanır . Elme dilim dilim hamurun üzerine yerleştirilip
elmaların üzerine tarçın serpilir.Kek piştikten sonra üzerine pura şekeri ile servis yapılır.

25 Ocak 2013 Cuma

Tel kadayıflı muhallebi

TEL  KADAYIFLI  MUHALLEBİ

 
 

Tarifi :

             250 gr tel kadayıf
             1 su bardağı ceviz (Ben taze fındık kullandım)
             100 gr tereyağ ( 3 yemek kaşığı )
             4 yemek kaşığı toz şeker
 kadayıfı tereyağ ile kavurun (helva yapar gibi) kısık ateşte penbeleşmeye başlayınca
 şekeri ilave edin.

Muhallebisi :

             1 kg süt
             1 su bardağı toz şeker
             3 yemek kaşığı tepeleme un
             2 nohut büyüklüğünde damla sakızı (çok az şekerle dövülecek)
             1 tekli paket toz krem şanti
toz krem şanti (Dr. Oetker )dışında muhallebi hazırlanır. Toz krem şanti ilave edilp mikser ile iyice çırpılır.
 Dikdörtgen borcama kavrulan kadayıfın ve cevizin yarısı serilir.Üzerine muhallebi en üstüne kalan kadayıf ve ceviz yerleştirilir.Soğuduktan sonra afiyetle yenilir...

 

MARMARİS KURABİYE

 
      Marmariste kaldığımız otelde eşimin çok sevdiği ; otel pasta şefinden aldığım tarif ...

     Ölçüsü otel modunda olunca ben yarım ölçü kullandım. İki tepsi oluyor.
      TARİFİ :
      4 Yumurta
      500 gr toz şeker
      1400 gr un
      300 ml sıvıyağ
      500 ml yoğurt
      15 gr kabartma tozu
      15 gr karbonat
      15 gr vanilya
   un dışında hepsi tel ile çırpılır un ilave edilir. Arzuya göre ceviz, fındık, üzüm, portakal kabuğu rendesi...eklenir. hamur biraz yumuşak olduğundan kaşık yardımıyla alınıyor.Üzerine yumurta sarısı birazda toz şeker serpilip iyice önceden ısıtılmış fırında pişiriliyor.

24 Ocak 2013 Perşembe

Alman Pastası

 

ALMAN  PASTASI

 
 
 
 
 
 
KEKİ :  2 yumurta
              1 su  bardağı toz şeker          
              1/2 su bardağı yoğurt  
              1,5 su bardağı un
              1 paket hamur kabartma tozu
KREMASI :
              1 yumurta
              1 çay bardağı toz şeker
              2 çorba kaşığı dolusu un
              1/2 kg süt
              vanilya
              Muhallebi gibi pişirilecek.Piştikten sonra içiçne arzuya göre 125 gr tereyağ ilave
             edilip karıştırılacak.Kek ikiye bölünüp arasına sürülecek.Ben muzda ilave ettim.
              Üzerine pudra şekeri elenip afiyetle yenilecek.

Coco

Coco

 
 
 
 

Tarifi:

4 Yumurta akı
2,5 su bardağı hindistan cevizi
1,5 su bardağı toz şeker
50 gr (1/3 su bardağı ) un

Yapılışı:

Yumurta akı + şeker + Hindistan cevizini çırpmadan kısık ateşte 8 dakika pişirip 15 dakika
soğutun.Unu ilave edip tahta kaşık ile karıştırın Sıkmadan şekilsiz yağlı kağıt üzerinde
fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.... 


17 Ocak 2013 Perşembe

Ağlayan Pasta

AĞLAYAN PASTA

 
 
 
 
 
 
 
Kekin Tarifi: 4 Yumurta - 4 Kahve fincanı toz şeker - 4 Kahve fincanı un -1 Paket hamur kabartma tozu - 2 Yemek kaşığı kakao  Kek piştikten sonra sıcak iken üzerine 1,5 su bardağı soğuk süt dökülecek 
 
Üzerine :2 Paket toz krem şanti  2 su bardağı süt ile hazırlanıp sürülecek 
 
Sosu : 1 çay bardağı süt - 1 çay bardağı toz şeker - 3 yemek kaşığı kakao - 1/2 çay bardağı su - 1 tatlı kaşığı mısır nişastası Muhallebi gibi pişirilip krem şantinin üzerine kaşık kaşık dökülüp üzerine şekil verilecek.Afiyet olsun...

7 Ocak 2013 Pazartesi

Elmalı Mlföy - Kek (Klasik)






Elmalı Milföy

Tarifi: 12 adet milföy  hamuru - 3 orta boy elma- 3 yemek kaşığı toz şeker - kuru üzüm -  ceviz - tarçın 

Yapılışı: Elmalar küçük şeritler şeklinde doğranır (rende yapılabilir) şeker ,kuru üzüm, tarçın ve ceviz ilave edilip karıştırılır.Pişirilmiyecek . Milföyün içine dolu dolu harçtan koyup üçgen şeklinde kapatılır. Yağlı kağıt kaplı tepsiye dizilip üzerine su sürülür , toz şeker serpilir . 160- 180  derecede kabarıp kızarncaya kadar pişirilir.  Çok pratik bir tariftir . Afiyet olsun...                                                                                              

 Kek (klasik)








Tarifi: 3 yumurta - 1,5 su bardağı toz şeker -  1 çay bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı süt - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu - 2,5 su bardağı un - 1 yemek kaşığı kakao - portakal kabuğu rendesi - üzüm

Sayfalar