hurriyet

18 Kasım 2013 Pazartesi

ISPANAKLI BÖREK

ISPANAKLI BÖREK


Kış mevsiminin vazgeçilmez sebzelerinden ıspanak ile yapımı kolay hem yemek hem de çayın yanında sunulabilen bir tarif....

MALZEMELER :
  Yarım kg ISPANAK
  1 küçük haşlanmış patates
  2 yumurta
  3 - 4 çorba kaşığı un
  1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  2 çay bardağı rende peynir
  2 çorba kaşığı galeta unu
  Maydanoz  , tuz , karabiber ve pul biber

YAPILIŞI  :

 Ispanak tuzlu kaynar su içinde 1 dk. kadar haşlanır .Soğuk suya alınıp biraz bekledildikten sonra
suyu iyice sıkılıp küçük küçük doğranır. Bu arada ıspanak saplarıyla kullanılıyor. Haşlanmış patates rendelenip , un ,yumurta ,yağ , tuz  ,1 çay bardağı rende peynir ,maydanoz ,karabiber ve pul biber
ilave edilip iyice karıştırılır. Yaklaşık 26 cm lik bir fırın kabı yağlanıp üzerine galeta unu serpilir. Ispanaklı harç yerleştikten sonra üzerine kalan 1 çay bardağı peynir rendesi serpilip üzeri kızarıncaya kadar fırınlanır.Dilimlenip servis yapılır.Afiyetle yenir...

5 yorum:

  1. Evet Dilekcigimin elinden tadıp hemen denediğim bir lezzet.Tavsiye edilir.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetliydi ellerine sağlık Dilek'cim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım ıspanak delisi ben hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. ıspanağı çok severim.denenecekler arasına aldım.bloğunuzuda takibe alıyorum ;)

    YanıtlaSil

Sayfalar