hurriyet

12 Eylül 2013 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


                    HİNDİSTAN  CEVİZLİ  KURABİYE

 

                        
  Malzemeler   :
                       
                           2 Adet Yumurta  ( 1 tanesinin beyazı ayrılıp üzerine sürülecek )
                           250 gr yumuşak margarin yada tereyağı 
                           7 yemek kaşığı toz şeker
                           1 kahve fincanı Hindistan cevizi
                           1 paket kabartma tozu
                           4 su bardağı un
                           Arzuya göre kuru üzüm , ceviz ilave edilebilir .
Yapılışı:
                      
                      Tüm malzemeler en son un ilavesi ile yoğrulur. Arzu edilen şekil verilir.
                      Yumurta akı ile Hindistan cevizine batırılıp yağlanmış tepside 150  -  160
                      derecede iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

 NOT  :  Bu kurabiyenin içinde süt ve yoğurt olmadığı için uzun süre bayatlamayıp özelliğini kaybetmiyor.

        








                                                               

3 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık nefis görünüyor....Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Hımm. Kurabiye canavarınız geldi.. Aldım kaçtım.. Ellerinize sağlık. Kahvemide hemen hazırlıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten de güzel bir kurabiye tavsiye ederim.İçine bol üzüm ilavesi ile süper oluyor...İlginize çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Sayfalar